Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с централно заключване алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с централно заключване алфа 146

Здравейте,
    от вчера ми се случи този проблем. Значи когато натисна дистанционното на алармата..тя се включва но вратите се заключват и веднага след това отключват. Това зная, че се полуава когато някоя от ключалките не може да щракне. Реших да проверя ръчно какво става. Оказва се, че шофьорската врата:
    Като натисна дистанционното заключва и след това отключва. Ако заключвам с ключ когато врътна ключа машинката опитва да върне ключа но тъй като го задържам неможе.. и успявам да заключа, но ако не го държа колата се отключва. Същото важи за отключването.. ако не е сключа няма как да стане.
    Знаете ли от къде да намеря машинка?
    Имате ли представа на какъв принцип работи.. някоя механична контра може би, която да е забила в едно положение?
    Поздрави!
    Last edited by NIKSANA86; d.m.y г., 19:32.

Alfa Romeo 146 1.6 16V TS -97г

Пробвай, да напръскаш хубаво с ВД-40 ( смазочен спрей ), може просто да е мръсно.
    146 1.3 боксер 1996г.
    156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

в самата ключалка ли или да сваля цялата кора на вратат и тогава?

Comment

Първо в кл*чалката, после при отворена втата самия механизъм, ако не се оправи, сваляй кората и затвори като си вътре в колата с дистанционото да видиш каде е проблема. ( до тази последната фаза не съм стигал и не знам какво ще видиш)
        146 1.3 боксер 1996г.
        156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:32.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Пръскаш в ключалката и отключваш и заключваш многократно с ключа, докато не започне да се движи плавно. При мен понякога има едно запецване докато въртя ключа и ако го извадя без да раздвижа добре, после централното не се оправя и отключва само точно както при теб.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

ами колеги ще опитам с смазването макар, че леко ме съмнява вече... току що я отключих и при опита да я заключа само съответната врата се заключи останалите трябваше да мина ръчно една по една.. та предполагам машинката ли какво ли сдаде багажа.. ама ще опитам да смажа и да видим!

Comment

не се занимавай с пръскане колега. проблема е в самата машинка която натиска ключалката. с времето моторчето се скапва или ключетата и не дават контакт. на предните врати са управляващи. влизаш в кой да е магазин за електроника или автоаксесоари и търсиш "машинка за централно управляваща с 5 кабела " струват по 5-10лв.

ПП
                само първо махни кората и провери от този тип ли са машинките че не помня.
                Last edited by kolev; d.m.y г., 15:10.
                точка

Comment

мерси за инфото момчета.. тези дни ще намеря време да се погрижа

Comment

Мне, машинката е на самата брава. Такава китайска много трудно може да се пригоди.
                    Ако не стане с пръскане отвън, трябва да я свалиш и да почистиш/смажеш всички движещи механизми по и около бравата. Обикновено това помага.
                    Ако е скапано моторчето, може да се смени.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

вярно че бяха по-особени тия машинки........
                      точка

Comment

Колеги не знам как да си сменя заглавието на темата става дума за алфа 146 ако има значение в случея

Comment

А проблема оправи ли се?
                          146 1.3 боксер 1996г.
                          156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
                            А проблема оправи ли се?
                            не напротив вече ии с ключ няма централно ..всяка врата по отделно

Comment

Много кофти.. и на мен скоро ми се развали централното. Бушончето се беше разтопило, но не беше изгоряло, следователно нещо по-натам в ел. системата е заминало. За съжаление сега нямам време, защото ми се излюпиха малки вълнисти папагалчета, но по-натам ще кажа от какво е било при мен.
                              Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

Working...
                              X